19.6.13

Co jíme, když je nám horko...

Was essen wir, wenn es soooo heiß ist...


Pokud máte v kuchyni 26 stupňů, tak jako já, asi se vám nechce stát hodinu u plotny. A i představa teplého jídla není právě nejlákavější... Čím tedy krmím tyto dny rodinu?

Ovocné koktejly všeho druhu. Velmi osvěžující je čerstvý ananas, jahody, pomeranče. Mango a banány zase  sladké. Do toho trochu bílého jogurtu. Chutné je, když do koktejlu vmícháme deci minerálky s bublinkami. 



Cereálie všeho druhu + studené mléko. Mám moc ráda Weetabix. U nás se dá koupit v DM drogerii. Je to taková kostka, sestávající téměř ze sta procent z celozrnných obilovin, kterou si rozpustíte v mléce. 


Saláty všeho druhu. Salát s bílým balsamicem a dýňovým olejem je letní hit. Doplňuji balkánským sýrem, mozzarelou nebo tuňákem.



Těstoviny. Beru je na milost jenom protože se vaří rychle a dají se hned zchladit. Já mám ráda různé celozrnné varianty (víc zasytí), na obrázku jsou špaldotové těstoviny z Billy. Dětem těstoviny míchám s dýňovým olejem, který má mírně ořechovou chuť. Dcera je takový náš Mr. Monk. Jídlo musí mít rozdělené, míchá se až v žaludku :-) Vynikající jsou také pesta všeho druhu...