15.9.12

"Podzimní pánev"

Tohle je tááák dobrý recept! Momentálně bych to mohla jíst každý den. A jelikož dýní je tu víc než dost, tak to taky skoro každý den dělám.
V pánvi rozpustíme máslo a přidáme nakrájené:

cibuli
česnek
dýni
šunku
cuketu
(popř. mrkev)
zázvor
koriandr

Restujeme tak dlouho, až to bude mít požadovanou konzistenci. Někdo to má rád měkčí, někdo ne, takže podle chuti. Na závěr přidáme trochu smetany. Hotovo.





Že jsem jídlo chtěla vyfotit na talíři, mně napadlo, až když už byla půlka snědená. Jako příloha byly pečené brambory.


7 comments :

  1. Jojojoj,to vypada Soni uchvatne,mam hlad jako vlk!
    Urcite vyzkousim! M.

    ReplyDelete
  2. Dýně u nás nejde na odbyt.

    ReplyDelete
  3. Mňam, to určite vyskúšam. Dík za insp.

    ReplyDelete
  4. Also das werde ich nachkochen sieht super lecker aus schick dir liebe grüße Karin

    ReplyDelete
  5. To vypadá dobře, máme plnou zahradu dýní, děláme polévku, zapékáme se slaninou, ale toto určitě také musíme zkusit, děkuji za recept ;-).

    ReplyDelete
  6. vynikajúci recept..., toto musím skúsiť, ideálne na september :)

    ReplyDelete
  7. dýně určitě není pro každého, a chápu, když někomu připadá moc mdlé chuti, ale je to velmi vděčná zelenina a dá se použít na mnoho způsobů. když ne k jídlu, tak alespoň jako lucerna. přeji všem krásné září!

    ReplyDelete

Děkuji za milý komentář!