14.6.11

Grilovaný lilek s bylinkami

Lilek popřípadě cuketu nakrájíme na 1 cm silné plátky. 
1-2 stroužky česneku prolisujeme a smícháme s olivovým olejem a sójovou omáčkou nebo pro ostřejší variantu s Tabascem.
Zeleninové kolečka touto směsí potřeme a asi 5 minut grilujeme na jedné straně. 
Nadrobno nasekáme bylinky (bazalku, thymián, rozmarín,...) a nastrouháme sýr (nejlepší je samozřejmě parmazán). Bylinky zamícháme do zbytku oleje.
Zeleninu otočíme a potřeme bylinkovou směsí a znovu dáme do trouby. Znovu několik minut grilujeme, zelenina by neměla být úplně měkká. 
Nakonec posypeme sýrem a vložíme do horké, ale už vyplé trouby, aby se sýr roztavil.
Zaručuji fantastickou chuť :-)