25.10.11

Špaldo a co s ním...

Špaldo

Tentokrát žádný dlouhý recept, jenom dvě inspirace z kuchyně. 
Špaldotová rýže (kroupy) s dušeným pórkem, barevnou paprikou a kuřecím masem naloženým v curry. Zjemníme lžící pomazánkového másla bez příchutě nebo kysanou smetanou. 
Špaldo je velmi zdravé, výživné... prostě zázrak přírody. V dřívějších dobách se u nás pěstovalo jako hlavní obilovina, než ho vytlačila šlechtěná pšenice, která má vyšší výnosnost. Sv. Hildegarda z Bingenu uvádí ve svých spisech špaldo jako všelék.

No a jako zapřisáhlý propagátor svačin mám pro vás podzimní variantu. Jablíčko se směsí ořechů. Momentálně je to u nás doma naprostý hit. Pokud tedy nemáte alergii na jablka a ořechy jako já...

No comments :

Post a Comment

Děkuji za milý komentář!